И в митниците рокади, махнаха двама и сложиха трима зам.-директори

OFFNews 19 май 2021 в 16:14 2509 0

Продължават кадровите смени на ръководни постове в различни звена. Със заповед на министъра на финансите Асен Василев са назначени трима нови зам.-директори на Агенция "Митници", а досегашните двама са освободени. 

Зам.-шефове стават Лъчезар Кръстев, Павел Геренски и Румен Данев, като и тримата имат дългогодишен опит в системата на митниците.

Преди дни Василев смени шефа на агенцията заради писмо на ОЛАФ за 55 млн. евро, които България трябва да ревизира и евентуално възстанови към европейски бюджет", каза финансовият министър. Новият шеф е Павел Тонев. И преди Тонев е оглавявал агенцията - при служебното правителство през 2013 г. 

На Лъчезар Кръстев е възложен ресор митническа дейност и методология и митнически лаборатории. Кръстев е роден на 04.05.1969 г. Почти целият му професионален опит е в митническата администрация, в която работи без прекъсване от 1991 г. до 2014 г., като заема различни позиции в специализираната администрация и ръководни постове като началник отдел, началник на митнически бюра Обеля и София – Изток и заместник-директор на Агенция „Митници“. След напускане на митническата администрация е работил в областта на спедицията и логистиката. Има висше икономическо образование, придобито в Стопанска академия „Д. А. Ценов" – Свищов, следдипломна квалификация по Международни икономически отношения и митническа политика в УНСС и специализация по икономика в Германия. Владее немски и английски език.

Павел Геренски ще ръководи ресор акцизна дейност и методология и информационни системи. Той е роден на 13.07.1968 г. Има над 20-годишен стаж в Агенция „Митници“ на различни позиции, включително началник отдел и заместник-началник на митница. Ръководил е Митница Кулата и Митница Пловдив. Инженер по електроника и автоматика, има и следдипломна квалификация по Международни икономически отношения и митническа политика в УНСС. Владее английски и руски език.

Румен Данев е назначен с ресор митническо разузнаване и разследване и правна дейност. Румен Данев е роден на 29.10.1958 г. Работил е в районен съд Костинброд и като юрисконсулт. Работа в Агенция „Митници“ започва през 1995 г. на експертна длъжност. От 2000 г. до 2009 г. е директор на дирекция „Митническо разузнаване и разследване". След напускане на митническата администрация е заемал различни юридически длъжности. Магистър по „Право" - завършил Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски".

От длъжностите им са освободени досегашните двама заместник-директори на Агенция „Митници“ Борислав Борисов и Георги Александров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews