И централната софийска ул. 'Ген. Паренсов' в ремонт от днес

OFFNews 25 февруари 2019 в 06:15 3311 0

От днес започва реконструкцията на ВиК мрежата по ул. "Ген. Паренсов", в отсечката между ул. "Шести септември" и ул. "Шишман", съобщи Столична община.

Работата на екипите на "Софийска вода" ЕАД трябва да приключи до 11 април при подходящи метеорологични условия. След това в участъка ще започнат работа строителите, които работят по проекта за обновяване на централната градска част. Ще бъде пренареден паважът, ще бъдат направени нови тротоари и ще бъде допълнено озеленяването. Ако няма съществена промяна на метеорологичните условия, ремонтът трябва да приключи до 30 май.

От 12 февруари тече реконструкцията на перпендикулярната на "Ген. Паренсов" ул. „Цар Шишман“, в участъка от „Граф Игнатиев“ до „Ген. Паренсов“. Там се правят нови тротоари, като ширината на този от страната на сградите ще бъде удвоена, ще бъдат обновени настилките, осветлението и озеленяването. По план реконструкцията трябва да приключи в последния февруарски ден. Вторият етап от работата ще е от страната на църквата „Св. Седмочисленици“. Очаква се работата да продължи около 50 дни, но ще се налага спирането ѝ при влошаване на метеорологичните условия.

Продължава и работата по ул. "Граф Игнатиев".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови