Хванаха прокурор да бракониерства край Приморско

OFFNews 30 януари 2017 в 19:31 4407 2

Прокурор и други четирима мъже са задържани за бракониерство край Приморско. 

Те са заловени в местността "Кукерова поляна" в землището на село Писменово, съобщиха от ОД на МВР - Бургас, цитирани от БТА.

Акцията е осъществена вчера около 14,20 часа след получен сигнал от екипи по "Охрана на горите" към Югоизточно държавно предприятие - Сливен.

Задържани са 63-годишният И. Т., 42-годишният П. А., 50-годишният Г. Р., 61-годишният В. Д. и 63-годишният С. В. Единият от тях е районен прокурор.

Мъжете са задържани, докато пренасяли прясно разфасовано месо в раници. Установено е, че докато провеждали законен ловен излет за пернат дивеч, убили диво прасе без надлежно разрешение. Групата се е предвижвала с товарен автомобил "УАЗ".

Иззети са шест ловни пушки.

От Районната прокуратура в Царево съобщиха за БТА, че е започнало досъдебно производство срещу виновните лица. За това престъпление законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода до 1 година или "глоба" от 100 до 300 лева, както и лишаване от право да упражнява определена професия или дейност .

Поради наличните данни за участие на прокурор в лова, материалите по делото ще бъдат изпратени по компетентност на Софийска градска прокуратура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови