Хванаха каналджия, изоставил 25 афганистански мигранти край Приморско

OFFNews 10 декември 2015 в 17:55 3212 1

Снимка Архив

Каналджия изостави 25 афганистански мигранти в микробус на пътя Царево-Приморско, съобщиха от МВР.

Органите на реда са се натъкнали на превозното средство в сряда. Униформените забелязали микробуса с работещ двигател, но шофьорът не се виждал никъде. След приближаването им от купето на превозното средство започнали да слизат мигрантите.

За залавянето на избягалия каналджия е бил блокиран целият район. За кратко полицаите успяват да настигнат втори автомобил, за който е установено, че е предвождал микробуса. Колата е с кърджалийска регистрация и е била управлявана от 29-годишна жена от Благоевград.

Заедно с нея са пътували 22-годишно момиче от Харманли и 20-годишен младеж от село Шишманово, като именно той е шофирал изоставеното превозно средство.

По случая е образувано бързо полицейско производство.

Жители от Бургаска област разказват, че наплива на бежанци в региона е довел до създаването на "мобилни търговски вериги" от предприемчиви роми. Те продавали основни провизии на бежанци на огромни цени, като пример за това е хляб за 20 евро.

Ромската престъпност в района е достигнала ново ниво, като отряди от ромските общности, въоръжени с въздушни пушки и газови пистолети търсели бежанци в горите из общината. Без да се свенят те нападали нелегалните мигранти, вземайки им всички ценности и пари. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews