Хора блокирани 6 часа на пътя Русе-Бяла заради закъсали ТИР-ове

OFFNews 28 ноември 2013 в 07:57 1306 0

Снегорин в Русе. Снимка: БГНЕС
Снегорин в Русе. Снимка: БГНЕС

 

Закъсали в снега ТИР-ове предизвикаха 10-километрична опашка на пътя Русе-Бяла и оставиха десетки шофьори и пътници на автобуси блокирани в студа над шест часа, съобщава БГНЕС.

Движението беше спряно вчера следобед и възстановено едва към 2 часа тази нощ.

Причина за километричните опашки от автомобили и камиони станаха ТИР-овете, които закъсаха в снега и трябваше да бъдат извлечени от специализирана техника. Опашката откъм Бяла е стигна 10 км, а на изхода на Русе изчакваха десетки камиони.

Сред блокираните имаше и пътнически автобуси, които също стояха няколко часа на пътя.

В снежния капан попадна и изпълняващият длъжността директор на Областно пътно управление Пламен Петков. За БГНЕС той обясни , че въпреки предупреждението камионите да се движат задължително с вериги, не всички шофьори са го спазили. Така между село Волово и разклона за Борово и край разклона за Две могили са заседнали ТИР-ове, които пречат на движението.

Допълнително обстановката се е усложнила от обилния снеговалеж и силния вятър, образувал преспи над 2 метра. Това е попречило на машините да разчистват нормално пътя. След спирането на снега техниката успя да почисти трасетата почти до асфалт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови