Гръцкият циклон ще мине през Черноморието, но бързо ще си отиде

OFFNews 18 юли 2017 в 08:07 6543 0

Жълт код за силен вятър и силно вълнение на морето е обявен и днес за цялото Черноморие. Там ще премине гръцкият циклон, който нанесе множество поразии в Гърция. 

Бедствие причини циклонът „Медуза” на гръцкия полуостров Халкидики, където традиционно почиват много българи. Циклонът се измества на изток и в момента се намира между Гърция и България. Той ще стане и причина на българското Черноморие да превали. Валежите обаче до обяд ще спрат и циклонът ще продължи своя път на изток към вътрешността на Черно море.

Поради тази причина на българското Черноморие днес няма да е подходящо за плаж. Ще духа умерен и временно силен север-североизточен вятър, който вечерта ще отслабне.

Максималните температури ще са между 23° и 26°. Температурата на морската вода е 22-24°.

Вълнението на морето ще е 3-4 бала, по-късно след обяд ще започне да отслабва. Жълтият код означава потенциална опасност и повишена вероятност за опасни метеорологични явления, които могат да причинят щети.

Това съобщава сайтът на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови