Гръцки фермери ще блокират границата с България

OFFNews 20 февруари 2024 в 16:12 2284 1

Гръцки фермери

Снимка БНТ

Гръцки фермери са планирали блокада на българо-гръцката граница днес следобед в знак на протест, предаде БНТ.

Протестът ще блокира ГКПП „Орменион“, съпределен на българския пункт „Капитан Петко войвода“. Краен час на протеста не е посочен, информираха още от „Гранична полиция“.

Протестиращите фермери влязоха днес и в столицата Атина с тежка техника и машини, след като властите не се съгласиха да изпълнят исканията им, включително за необлагане на дизеловото гориво.

Плановете на протестиращите включват блокиране на магистрали, пристанища и пропускателни пунктове в цялата страна.

Освен намаляване на разходите за гориво и пестициди фермерите настояват за преговори по общата селскостопанска политика на Европейския съюз.

Полските фермери ще засилят протестите по границата на Украйна

Фермерите в цяла Европа протестират срещу ограниченията, наложени им от мерките на ЕС за справяне с климатичните промени, както и срещу нарастващите разходи и "нелоялната конкуренция от чужбина, особено Украйна", пише "Гардиън".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

1

демотиватор

20.02 2024 в 16:59

Не видях никъде в исканията на фермерите (някои от които считам за основателни за преговори) някакви протести конкретно с/у България.
Ми идете у Брюксел и си направете катуна, не ви взимаме ние хляба, напротив- ползваме много гръцки продукти- узо, зехтин, вино, консерви, плодове, зеленчуци,....
 
X

Да помогнем на украинските деца!