Ексклузивно На живо в 16:00: Габриел казва отиваме ли на избори (видео)

Гръмотевични бури, опасност от градушки и температури до 32°

OFFNews 07 юни 2018 в 00:02 2550 0

Снимка pixabay.com

Днес преди обяд в повечето райони ще преобладава слънчево време. Около обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевични бури. Главно в Централна България те ще са интензивни и значителни по количество, прогнозира Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Има и условия за градушки.

Максималните температури ще са между 27° и 32°.

В София се очаква дъжд с гръмотевици и температури между 13 и 27 градуса.

Прогнозата за Пловдив също сочи дъжд с гръмотевици и температури от 18 до 28 градуса.

Валежи се очакват и във Варна, където минималната температура ще е 17, а максималната - 25 градуса на сянка. Също толкова ще достигне тя и в Бургас, където минималната ще е с градус повече.

32 градуса ще достигне максималната температура в област Русе и в Сандански

Над планините преди обяд облачността ще е незначителна, но около обяд бързо ще се развие купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, а на 2000 метра – около 13°.

По Черноморието облачността ще е значителна. На много места ще има валежи от дъжд, главно по северното крайбрежие ще прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 23-26°. Температурата на морската вода ще е 21-23°, а вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Денят ще продължи 15 часа и 13 минути. Слънцето ще изгрее в 5:49 и ще залезе в 21:02 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови