Горубляне на протест за имоти, блокират Цариградско за два часа довечера

OFFNews 14 юни 2022 в 10:21 4570 0

Протест Горубляне

Снимка Фейсбук на ИК Горубляне

Жители на квартал "Горубляне" излизат на протест днес, ще блокират бул. "Цариградско шосе" след 18 часа. 

Те възобновиха протестните си действия вчера, като заявиха, че ще протестират всеки ден, като увеличават продължителността на протестите си с час. Вторият протест за седмицата днес ще е два часа. от 18,00ч., утре ще е 3 часа от 18,00ч. до 21,00ч, в четвъртък ще е 4 часа от 18,00ч. до 22,00ч., в петък ще е за 5 часа и ще започне от 16,00 ч. до 21,00ч. В петък ще решим, как продължаваме през работните дни от следващата седмица, пишат във фейсбук протестиращите от ИК Горубляне. 

"Целта на нашия протест е да привлечем на вниманието на управляващите към нашия проблем – той е блокирането на нашите имоти вече 31 години. Това са имоти, които са предвидени за публични нужди, но не се отчуждават. Просто на всички избори се обещава на жителите на панелните комплекси, че върху нашите имоти ще се изградят паркове. Тоест използват се само за покупка на гласове", обясни Янита Тарабанова от ИК "Горубляне" по БНР. 

Неприемливо е да продължаваме да чакаме управляващите да намерят време за решаване на проблемите с блокираните ни имоти. Нарушаване на конституционните ни права е огромна несправедливост и уреждането ѝ не може постоянно да се отлага. Последния пример за отлагане е саботираната от Министерството на финансите среща, която беше организирана в МРРБ заедно с Министерството на земеделието и с Министерството на околната среда и водите. Тази среща беше първата във формат, който би бил ползотворен и на който възлагаме големи надежди за постигане на реални резултати. Настояваме новонасрочената за 20.06.2022г. среща в по-горе описания формат да се проведе без отлагане и без отсъствие на поканените участници от 4-те министерства, Столична община и НАГ, категорични са от ИК Горубляне. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!