Горските, залети с бензин: Мъжът беше агресивен, но не се страхувахме. Сложихме му белезници

OFFNews 07 ноември 2022 в 08:41 1479 0

Горският инспектор Валентин Найденов

Снимка Стопкадър бТВ

Горският инспектор Валентин Найденов

Мъжът, превозващ незаконна дървесина, заля буса с бензин, за да предотврати наказанието срещу себе си като укрие доказателствата. Ние сме трима в екип, не сме се страхували, справихме се много добре. Имаше леки спречквания, защото мъжът беше агресивен.

Това разказа тази сутрин пред bTV горският инспектор Валентин Найденов по повод инцидента от миналата седмица в село Церецел, Своге, когато мъж заля с бензин горски служител, след като бе спрян за проверка на бус, пълен с незаконно отсечени дърва - немаркирани и без превозен билет.

Шофьор заля с бензин горски служител, хванал го с незаконно изсечена дървесина

"Спряхме за проверка автомобил, който превозва незаконна дървесина. Установихме, че няма превозен документи и няма контролна марка. Водачът извади туба с бензин и започна да полива предната седалка, поля и нас. Наложи се да го задържим, докато дойде МВР", каза Найденов.

Христо Владимиров от Регионална дирекция по горите допълни, че при спречкването се е наложило екипът да отнеме запалката от мъжа и да му сложат белезници.

"Веднага след получаването на доклада той е изпратен до районната прокуратура, за да започне разследване. Последствията за извършителя ще бъдат по Наказателния кодекс", уточни директорът на Регионалната дирекция по горите - София Николай Николов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови