Горна баня не подкрепя протеста за депо за отпадъци, нямало такова

OFFNews 23 ноември 2016 в 08:41 3139 1

Жители на столичния квартал Горна баня разпространиха декларация срещу насочения за утре "Протест против безобразията в Столична община".

Според тях единият от обявените поводите за акцията - "неправомерно изграденото депо за строителни отпадъци в зелена площ" изобщо не отговаря на истината.

"Преди седмица същите хора се опитаха да организират протест в самия квартал Горна баня. Тогава те съпровождаха г-н Георги Кадиев, макар никой от тях да не е жител на квартала и очевидно не е бил наясно, че на тази територия няма такова "депо за строителни отпадъци", а посоченото от тях депо всъщност е временна площадка за материали за изграждащата се в квартала ни дълго очаквана от всички канализация, като след приключване на строителните работи теренът ще бъде разчистен, както се е правило и при другите строителни етапи до сега", се казва в декларацията на Инициативен комитет "Горна баня".

Според хората от квартала става дума за някакво недоразумение и никой не протестира.

"Напротив, проявяваме разбиране и подкрепа към действията на общината и фирмата, изграждаща канализацията, в името на по-качествения живот след приключването на проекта", заявяват още горнобанчани.

Те обясняват, че са възмутени от новата покана за протест, която според тях представлява опит да бъдат използвани в името на една популистка и мръсна кампания за затвърждаване на позициите на г-н Кадиев като политик.

"Категорично се разграничаваме от неговите действия и заявяваме, че няма да допуснем никой да отнема правото ни самите ние да решаваме кое е добре и кое зле за мястото в което сме израснали ние, нашите родители и нашите деца и няма да позволим да бъдем манипулирани, което явно е начин на работа на г-н Кадиев и екипа му", се казва още в декларацията.

Според хората от квартала провокацията е опит да бъде провален проекта за канализация на квартала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови