Горещо, но следобед ще гърми и вали

OFFNews 27 май 2022 в 00:27 1337 0

роса
Днес следобед ще има превалявания в много региони на страната.

През нощта облачността ще е разкъсана, а вятърът в повечето райони ще стихне. Сутринта на отделни места в низините ще се образува мъгла. През деня ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност, показва прогнозата за времето на НИМХ.

След обяд главно над Североизточна България, Рило-Родопската област и западните райони ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, предимно от запад-северозапад. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 26° и 31°, в София около 28°.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 16°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Сутринта на отделни места ще има ниска облачност или мъгла. След обяд главно над северните райони ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, предимно от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 21-25°. Температурата на морската вода е 17-20°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови