Глупости от белградския СЕМ: Българите са сърби, Русия ще ни оправи

Юлиуш Висожински 21 декември 2022 в 17:44 5618 3

Сръбски медиен регулатор

Снимка rem.rs

Логото на сръбския медиен регулатор

Трябва да се мисли за нови балкански съюзи, чийто покровител да е Русия. Сърбия задължително трябва да има излаз на море, да се простираме до Шкодра. Българите са сърби!

Това са само част от скандалните изявления на Милорад Вукашинович, заместник-председател на РЕМ - сръбския медиен регулатор, аналог на българския СЕМ.

Скандалът стана още по-голям, след като и председателят на РЕМ Оливера Зекич се позова на "експертното мнение" на Вукашинович по време на дебат в ресорната комисия по култура и медии в сръбския парламент, съобщава белградският вестник "Данас".

Вукашинович неотдавна наговори тези националистически глупости в предаването на "видния" сръбски популяризатор на налудни теории на конспирацията Деян Лучич.

Ако за 50, 60 или 70 години ние доживяхме от сърбите да бъдат създадени пет народа, тогава какво се е случило в далечното минало. Никой няма представа колко народи са възникнали от сърбите. Това не е мит. Това нещо се знае от всички. Очевидно е, че е имало древен народ, наречен сърби, от който са произлезли славяните, а и българите. Българите са сърби, каза заместник-председателят на РЕМ.

Според него Сърбия не бива да се съобразява със Запада, защото винаги е ставала негова жертва, а вместо това - да погледне към Изтока и да работи за нови балкански съюзи, чийто покровител да е Русия.

В същото налудно предаване Деян Лучич каза, че шопите в България са сръбски народ, а български език не съществува.

БГНЕС припомня, че Милорад Вукашинович бе избран за член на РЕМ на 20 май 2021 година с решение на парламента в Белград. Той е роден в Черна гора. Дълги години работи в държавната телевизия в РТС-Нови Сад, а от 2017 г. води собствено телевизионно предаване за геополитика. Автор е на няколко книги, в които има териториални претенции към всички съседни държави.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22547

3

dolivo

21.12 2022 в 19:55

да, да се разберат с Македония какви сме първо, че да не се занимаваме с 2* дебили ние.

-480

2

Октим

21.12 2022 в 18:43

Не се учудвам откъде макендонците са “заредени“ с толкова много тъпотия и безмозъчие!

345

1

Джендо Джедев

21.12 2022 в 17:58

Е, поне в едно си приличаме със сърбетата - имаме си кретени на началническите позиции на тия институции! :D