Глосов: Проблемите с електронните винетки са и заради хакерска намеса

OFFNews 05 януари 2019 в 09:39 5563 2

До 15 януари ще се проявява толерантност към шофьорите, които не са успели да си купят винетка. Над 80% от действащите хартиени стикери са със срок до края на месеца.

Системата на КАТ в момента се свързва с тази на ТОЛ управлението. КАТ обаче няма да глобяват за електронни винетки, а за липса на действаща книжна винетка, при положение че няма друга. Това заяви шефът на АПИ Светослав Глосов по Нова тв. Дейността на АПИ не се свежда само до продажбата на винетки. Има си членове на Управителния съвет, които отговарят за различни видове дейности. До вчера на обяд не знаех за уволненията. Това е преценка на премиера, коментира Глосов. 

Не е изключено още хора да понесат отговорност за хаоса с винетките, това ще стане ясно през следващата седмица, допълни той. 

Той поясни, че освен софтуерните проблеми, е имало и хакерска намеса в системата. Хора са злоупотребявали с услугата за конвертиране на хартиени в електронни винетки. Това не се дължало на слаба защита, а на слабост в разработката на софтуера. Този проблем също се отстранява.

До седмица ще стане ясно и дали ще има санкции и за фирмата-изпълнител, която отговаря за въвеждането на електронните винетки, каза още инж. Глосов. Системата е тествана още от ноември месец, но към 17 ноември, когато беше въведена, не създаваше такива проблеми“, обясни шефът на АПИ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

2

рамбо

05.01 2019 в 12:47

Тия вече не си и правят труда да измислят читави оправдания. Виновен е софтуера, хакери, Орешарски....Само че бяха похарчени 180 милиона и за тези пари можеше каквито си искате защити да сложат, както и хора, които да дежурят по 24 часа и да реагират веднага. Сега уволняваме 2-3 пионки, които после уреждаме тихомълком на други места и готово. Продължаваме да надграждаме, както каза Боко в новогодишното си обръщение.

14469

1

случайно прочетох

05.01 2019 в 12:38

И извънземни са се намесили ;–)