Глобите се връщат в столичния транспорт, още зелена зона от днес

OFFNews 04 януари 2021 в 08:48 3178 0

Контрольорите в градския транспорт в София глобяват отново нередовните пътници от днес. Те вече няма да продават билети от 1,60 като кондуктори, а ще връчват само билет за санкции от 30 лв. 

От 23 юни досега те продаваха билети на тези, които нямаха такива и не санкционираха, защото ватманите и шофьорите не продават билети. Всички каси на ЦГМ – 61 бр., както и тези на метрото– 81 бр., работят. Превозни документи може да се купят и в 114-те офиса на пощенските станции, в 116 тотопункта, в магазините на веригата „345“, както и в над 200 обекта на наши външни разпространители, повечето от които са в близост до спирките на обществения транспорт. Дневна карта може да се купи и онлайн през приложението ни MPASS, уточняват от Центъра за градска мобилност. 

На този етап водачите няма да продават билети, но промените са необходими, защото много хора са спрели да си купуват карта или билет и пътуват гратис. 

Новите части на „Зелена зона“ в районите „Слатина“ - кв.„Яворов“ и „Триадица“ - кв. „Иван Вазов“ също започват да функционират от днес. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!