Главно мюфтийство: Близкият изток е буре с барут, а фитилът е Йерусалим

OFFNews 07 декември 2017 в 15:43 3348 0

Йерусалим е свещен град и територия за трите световни религии. Всяко решение за оспорвания статут трябва да бъде в рамките на дипломатически преговори между палестинския и израелския народ, както и ООН.

Това се казва в позиция на Главно мюфтийство по повод вчерашното решение на американския президент Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел. 

Мюсюлманско изповедание изразява своето безпокойство от възникналия пореден конфликт. Създалият се напрегнат процес засяга юдеите, християните и мюсюлманите по целия свят. Близкият изток е буре с барут, а фитилът е Йерусалим. Световният мир е в огромна опасност, пише още в позицията. 

Във времена, в които светът е толкова нестабилен, а глобалният тероризъм е във възход, тази постъпка би подхранила фанатизма и насилието. Едностранните актове няма да спомагат мирното разрешаване на конфликта, който датира от десетилетия и търси решение.

Главно мюфтийство изразява позиция на безпокойство и подканва световните лидери за диалог под егидата на ООН, твърдят още от Главно мюфтийство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови