ГКПП 'Видин-Дунав мост' и 'Петрохан' са затворени

Бус горя на магистрала 'Тракия'

OFFNews Последна промяна на 11 януари 2021 в 09:42 3828 0

Снимка Архив

Временно е ограничено движението на изход от България на ГКПП "Видин-Дунав мост" заради тежка катастрофа на румънска територия, съобщиха от главната дирекция "Гранична полиция" на МВР.

Трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили на границата с Турция - ГКПП "Лесово". 

Преустановено е и преминаването на автомобили от румънска страна на граничните пунктове - "Кайнарджа" и "Крушари". Транзитните товарни автомобили могат да преминат българско-румънската граница само през ГКПП "Русе" и ГКПП "Видин".

Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите работещи пунктове на българско-румънската граница.

На границите с Гърция, Сърбия и Северна Македония трафикът е нормален на всичките гранични контролно-пропускателни пунктове.

Бус горя на АМ "Тракия" в района на 121 км, предаде бТВ.

Очевидци разказват, че пламъците са се издигали на два метра над буса. Той е бил с пловдивска регистрация. Районът е задимен. На място има екипи на полицията и пожарната. Бусът е преместен от пътното платно.

Проходът "Петрохан" е затворен заради множество паднали дървета. Има ограничения за тежкотоварните автомобили на проходите "Шипка" и "Твърдишки", съобщиха от АПИ. Ограничено е и движението по пътя Горно Камарци-Витиня. Пътят за Рилския манастир остава затворен поне до спиране на валежите заради голямото срутище там. Геоложките огледи продължават, за да се прецени, как да се укрепи районът, така че да няма опасност за пътуващите.

Засега пътят ще може да се използва само от духовенството и служителите на Рилския манастир. Предстои довършване на строително-монтажните работи, които са предвидени в проекта за укрепване на участъка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови