Гимназистка от Велико Търново стана президент за един ден

OFFNews 13 март 2014 в 12:45 3101 0

Ученичката Нина Гаджева от 12 клас на търновската Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ стана президент за един ден.

Седем ученици и студенти гостуваха днес на президента Росен Плевнелиев и на неговия екип в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“. Президенството се присъединява към инициативата за трета поредна година.

„Днес младите хора „превземат“ институциите. Те имат мнение, компетентни и умни са и имат желание да променят страната си“, каза държавният глава по време на церемонията в кабинета му на "Дондуков" 2. 

Държавният глава за един ден Нина Гаджева коментира, че е достигнала до престижната държавническа позиция след тежко съревнование в много конкурси, организирани от „Джуниър Ачийвмънт-България“. „Надявам се да взема колкото може повече от опита на президента Росен Плевнелиев“, каза Гаджева и си пожела вдъхновение и мотивация.

Началник на Кабинета на държавния глава за един ден ще бъде дванадесетокласникът Александър Межри от СОУ за европейски езици „Свети Константин-Кирил Философ” в Русе. Гергана Захариева от 12 клас на столичната Първа английска езикова гимназия ще бъде секретар на президента по външната политика. Секретар и съветник на президента по правни въпроси ще бъдат Моника Златанова, ученичка от 12 клас на СОУ „Сава Ценов Савов” в гр. Пирдоп, и Даяна Карамитева – студент в първи курс, специалност „Икономика с чуждоезиково обучение по английски език“ в УНСС.

Мирослав Милков, студент в първи курс по специалност „Икономика и управление с преподаване на английски език“ в УНСС, ще поеме функциите на секретар на президента по социални политики, младежта и спорта. Георги Георгиев, възпитаник на Професионалната гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров” във Варна по специалност „Банково дело“, ще бъде съветник на „президента“ за един ден по икономика и иновации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!