Германия все пак е обявила за издирване Бекташ

OFFNews 21 октомври 2016 в 20:36 5641 1

Германия все пак е обявила за общодържавно издирване турския гражданин Фарук Бекташ, който уби семейство мотористи у нас и избяга от страната, след като съдът го пусна на свобода. 

Това съобщиха от МВР, като уточниха, че това е последната информация, постъпила в Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“. 

По-рано днес вътрешният министър Румяна Бъчварова обяви, че Германия е отказала да върне Бекташ в България. 

Как да процедираме, да тръгнем да го търсим из Европа ли, коментира тя.

След обявяването на Фарук Бекташ за международно издирване във връзка с Европейската заповед за арест е получена информация, че тъй като той е регистриран на един и същ адрес от 1982 г., както и поради факта, че престъплението, във връзка с което се издирва, е извършено по непредпазливост, както и поради уседналостта на издирвания и неговата възраст, германските власти не смятат за необходимо да бъде задържан, обясниха от МВР.

Германските власти допълват, че е издадена заповед Бекташ да се яви в съответния съд, изпълнението на която ще покаже дали той е съгласен да бъде предаден.

Българските компетентни органи полагат всички усилия, за да бъде осъществено предаването на Фарук Бекташ на българското правосъдие, категорични са от вътрешното министерство.

През август мотористи в цялата страна организираха протести срещу "пороците в съдебната система" и призоваха в митингите да се включат всички, на които им е писнало от своеволията на институциите. Повод за недоволството стана пускането под домашен арест на турския гражданин Фарук Бекташ, който уби мотористите Таня и Бойко Бойкови край Драгоман, след което избяга от родното правосъдие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови