Германия отказа да ни върне турчина, който уби 2 мотористи

OFFNews 21 октомври 2016 в 16:25 26437 11

Снимка Архив

Германия е отказала екстрадицията на турския гражданин Фарук Бекташ, който уби семейство мотористи у нас и избяга от страната, след като съдът го пусна на свобода. 

Той е в Гeрмания и властите са отказали негова екстрадиция, каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова в парламента. Как да процедираме, да тръгнем да го търсим из Европа ли, коментира тя. През август мотористи в цялата страна организираха протести срещу "пороците в съдебната система" и призоваха в митингите да се включат всички, на които им е писнало от своеволията на институциите. Повод за недоволството стана пускането под домашен арест на турския гражданин Фарук Бекташ, който уби мотористите Таня и Бойко Бойкови край Драгоман, след което избяга от родното правосъдие. Прокуратурата го обяви за национално и международно издирване, но това не успокои чувството за несправедливост у мото общността. Рокерите настояват за оставка на съдия Недялка Николова, която пусна Бекташ под домашен арест.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11749

10

либеро

22.10 2016 в 17:38

Ебати цирка.Кой европейски съд ще ви повярва,че сте пуснали с "подписка"човек,обвинен в убийство на двама души???

12570

7

jeko47

21.10 2016 в 20:04

Трябва да се разрови до последно , защо некъф чибук муанат под домашен арест за тежко престъпление напуска територията на страната.Как може две жертви с летален изход и 0-- домашен арест.
Кой и колко пари зема , дееба мамка му. И понеже друго не остана в БГ за такованье - мачкайте по пътищата , а ние ще ви вземеме парите и ще ви не върнат от Германия.
Кой носи отговорност подозираният (нали , докато не е осъден), да бъде на разположение на съда.
Домашен арест , съдебен бъзик , вземени много кинти...?!?
Хората искат законност и правосъдие , а не да ви гърмат , бе боклуци!

14048

5

voododoll

21.10 2016 в 17:32

Предлагам за благодарност да им върнем 100тина емигранти дето държим тук. Някой я збрави вратата отворена, я на границата не са ги видели, пък те се озоват в Кьолн да пощипват палави германки.

25665

2

Victimized

21.10 2016 в 16:55

Важното е да се залъгваме, че сме равноправни членове в тази сбирщина наречена съюз. По никакъв начин не изглежда, че в България чужди граждани могат да правят каквото си пожелаят без да има каквито и да е последствия...