Quantcast

Георгиев: Ножът е опрял до кокала, реформата в МВР е неизбежна

OFFNews Последна промяна на 06 март 2016 в 13:22 3611 5

Цвятко Георгиев

Реформата в МВР е неизбежна. Това заяви в „Неделя 150" по БНР заместник-министърът на вътрешните работи Цвятко Георгиев. Те винаги създават тревожност. Разговорът за тях даде достатъчно информация, че законовите промени няма да засегнат доходите на служителите на МВР, а предвиждат механизми за подобряване на управлението в системата, обясни той.

Ножът е опрял до кокала и реформите в МВР са крайно необходими. 20-те заплати при пенсиониране не са достатъчно добър мотивационен механизъм служителите да работят по-добре, подчерта заместник-министърът. И изтъкна, че трябва служителите да бъдат по-добре платени докато работят, а не да чакат пенсионирането си, за да получат 20 заплати.

Подобряването на условията за труд тук и сега е достатъчно добър мотивационен механизъм... Служителите на различни равнища в МВР много добре разбират, че трябва да се направи реформа. Има неща, които не могат да се отлагат. Отлагането им отново ще ни завърти в онзи омагьосан кръг МВР всяка година да иска актуализация на бюджета си", коментира той.

Георгиев коментира и военното учение, провело се вчера на КГПП "Кулата". "Подготвеността трябва да се изпробва в симулативна среда, с разработването на сценарии, за да може при реална ситуация да сме по-добре подготвени, защото при такива учения се показват слабите страни, действията на отделните структури могат да бъдат стиковани, за да няма изненади в реална ситуация", обясни министърът.

Охраната на държавната граница остава както досега. Сценариите, които бяха проиграни, са за ситуации с увеличен миграционен поток и създаване на кризисни моменти, каза Георгиев и изтъкна, че работата на службите по разбиването на каналите за трафик на хора се подобрява.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.03 2016 в 15:21

Ние хубаво да им дадем сега и веднага, ама нещо насреща? Щото дотук не сме давали никак малко, а резултатите ги виждаме всеки ден и навсякъде около нас. И според мен трябва да събаряме като в Грузия и наново. И това важи за всичко!

06.03 2016 в 20:11

Той опита още в кокъла ама от другата страна.
Никой в това министерство не е за служба на гражданите.
събаряййй!

06.03 2016 в 17:09

Ножът отдавна е резнал и кокала. Имаме много разходи в МВР, много служители, вършещи малко работа и липса на воля за промяна.
Полицейските синдикати са силни, но просто освен служителите на МВР няма други българи, които да подкрепят липсата на реформи и даване на пари срещу едно голямо нищо насреща.
Да разделят пожарникарите, полицаите и администрацията в отделни звена с отделен бюджет за всяко от тях и да започват да уволняват излишните хора.

06.03 2016 в 14:38

Страшна реформа.Администрацията ги правят държавни служители, заплатите им са вдигнати между 250 и 300 лева.Та вместо икономии очаквайте ново искане за актуализация на бюджета. Ако не знаете държавните служители се пенсионират на 60 години и осигуровките също така се поемат от държавата, та кадровиците в МВР си гласуваха по големи заплати и вместо МВР да спечели като спести от осигуровки то ще загуби.

06.03 2016 в 14:05

Реформа много лесно може да се направи като се даде на служителите а не да им се отнема, вярно че ще струва пари, но всичко си има цена и е важно да се направи с перспектива за да даде добър резултат в бъдеще и така парите да се изплатят от резултатите.