Георги Георгиев: Аферата за изкупуване на 18 частни имоти в Южен парк от общината се разраства

OFFNews 25 март 2024 в 08:57 2717 1

Карта

Снимка ГЕРБ

Кметът Васил Терзиев отхвърли искането на ГЕРБ-СДС имотите в столичния Южен парк да се извадят от списъка за изкупуване, докато не се проверят.

„Необяснимият инат на г-н Терзиев да провери преди да плаща, ни накара да проверим 18-е имота и техните собственици в публичните регистри. Оказва се, че 10 от 18-е имота са на двама собственика. Дали е напълно случайно, всеки може да преценява. На 5 от тези имоти строителната фирма „ИНТЕРМЕКС ИН“ ООД е съсобственик. Тя купува идеални части през 2020 г.“, написа в своя Фейсбук профил зам.-председателят на СОС и общински съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

В предложението си до общинския съвет, Терзиев пише: „Въз основа на анализ, в проекта за програма са включени само имоти, чийто собственици ги притежават по реституция и попадат в реализираната част от парка. Изключени са три имота поради факта, че са придобити от трети лица чрез сделки или на публична продан.“

Георгиев сподели, че следователно Терзиев или не казва истината, или е бил заблуден. След среднощната пламенна защита на тези сделки, втората възможност категорично отпада.

„Питам г-н Терзиев какъв е принципът, по който пет имота, на които съсобственик е строителна фирма, ще бъдат изкупени от общината, а други три сте ги изключили от списъка именно с мотива, че са били препродадени“, пише Георгиев.

Имотите на строителната фирма, които г-н Терзиев предлага да изкупим, са възбранени по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс заради публични задължения. Тоест, ако все пак общината плати тези имоти на частната фирма, после може да ги изгуби. 

”Аз няма да питам г-н Васил Терзиев чии интереси пази. Фактите дотук всеки може да прецени. Продължавам да питам г-н Терзиев дали ще оттеглили тези предложения от доклада си“, пита Георгиев и допълва:

„Защитавам интереса на софиянци и техните пари като данъкоплатци, с които вие сте решил да се разплащате, г-н Терзиев!“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7925

1

Trabajo

25.03 2024 в 10:30

напълно разбирам възмущението на г-н Георгиев.
Като гледам скицата, на пръв поглед около половината частни имоти в парка по този начин ще са блокирани от застрояване от общината.
ГЕРБ старателно и успешно оставиха срока за законно отчуждаване да изтече, сега е логично да са недоволни от така прецаканите схеми и сметки
 
X

Да помогнем на украинските деца!