ГЕРБ атакува столичния кмет заради имоти в Южния парк

OFFNews 23 март 2024 в 13:19 3528 1

скица

Снимка ГЕРБ

Защо Васил Терзиев предложи 18 частни имота в Южен Парк за изкупуване? Неслучаен подбор или далавера стои зад избора на 18 от 75 частни имота в Южен парк, предложени за изкупуване от Васил Терзиев?

Тези въпроси задават от партия ГЕРБ и настояват за проверка на всички частни имоти в Южния парк.

Ето какво още пише в съобщението на партията на Бойко Борисов без редакторска намеса:

През тази година Столична община да изкупи 18 от 75 частни имота, попадащи на територията на Южен парк, откъм МОЛ-а в близост.

Предложението е на кмета Васил Терзиев и е включено в Годишната програма за придобиване и управление на общинското имущество, наред със стотици други имоти. Зад това предложение стоят смущаващи факти и необяснимите мотиви как точно са избрани тези 18 от 75 частни терена, смятат от ГЕРБ-СДС.

Предложените за изкупуване 18 имота не образуват един или няколко нови общински терена, а свободно плуват сред множество други частни имоти. Така Столична община ще похарчи голяма сума от публичните пари, за да придобие имоти, върху които дори не може да изгради алея в парка, защото имотите не са свързани помежду си. (На приложената схема на „Южен парк – III част“ в жълт цвят са отбелязани частните имоти, а в червено, имотите, предложени за изкупуване от Столична община.)

"В момента Васил Терзиев предлага да купим 18 имота, разположени като дупки на швейцарско сирене върху голяма площ от частни имоти. Обществен смисъл и полза за София в това предложение категорично няма и остават сериозни съмнения за "неслучаен" подбор на имотите, които ще се купуват без конкретен критерий защо. Затова на заседанието на комисията по архитектура настоях незабавно предложението за 18 сделки да бъде оттеглено от кмета и екипа му. Реакция още няма", категоричен бе Георги Георгиев, зам.-председател на СОС от групата на ГЕРБ-СДС.

"Настоявам тези 18 имота да бъдат извадени от програмата за придобиване на Столична община. Г-н Васил Терзиев мотивира изкупуването им в доклада си с това, че "собствениците са направили постъпки до района за продажбата им". Освен, че тези 18 собственици са постъпили правилно, на фона на своите съседи, настояваме да бъдат извършени проверки за всички 75 частни имоти", заяви Георги Георгиев.

Общинските съветници от групата на ГЕРБ-СДС настояват администрацията на кмета Васил Терзиев да изготви правен анализ за всички 75 частни имоти, попадащи в обхвата на "Южен парк – III част". Придобиването им може да стане едва след като имаме яснота как са придобити тези терени, разположени в реализирано мероприятие "парк" и да бъде изработен механизъм за оценка на имотите на всички собственици.

Групата на ГЕРБ-СДС настоява да се проверят и постъпилите в район "Триадица" документи и предприетите действия от кмета на района Димитър Божилов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

Юда

24.03 2024 в 19:16

Да питат Фандъкова защо изчака 15 ГОДИШНИЯ преференциален договор да изтече. Той даваше тези земи да се купят под пазарни цени...
 
X

Да помогнем на украинските деца!