Ген. Мутафчийски: Поел съм личен ангажимент към дъщерята на Милен Цветков

OFFNews 22 април 2020 в 10:56 13784 6

Още първия ден след смъртта на Милен Цветков неговата колежка Генка Шикерова се свърза с мен, поел съм личен ангажимент за дъщеря му да може да присъства на погребението. 

Това заяви шефът на националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски в отговор на въпрос за загиналия журналист в жестоката катастрофа в София, причинена от дрогиран 22-годишен мъж.

Момичето трябва да се прибере от Нидерландия в България. Според извънредните мерки у нас обаче, тя следва да бъде поставена под 14-дневна карантина, което предизвика уточнението от шефа на щаба. 

Възможно е Калина да бъде тествана за коронавирус на аерогарата, за да може да се ускори процедурата около погребението. Държавните органи съдействат на момичето да пристигне възможно най-бързо у нас. 

24-годишната Калина живее заедно с майка си в Нидерландия. Калина иска да се прости с баща си и отказва служебно погребение.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  3037

  6

  TodKol

  17.05 2020 в 15:01

  Злоупотреба с власт е това.....Мутафчийски, хубаво да си прави сметката, като казва "Поел съм личен ангажимент" Щото тва с "хора" и "по-хора" си е член от НПК....

  23293

  5

  Стефан

  23.04 2020 в 02:16

  Ми, тия жени отдавна не са живели с починалият. Какво ги е свързвало, та чак специално погребение?
  А, бе, г-н генерал, а няма ли да каталясаш да даваш разрешения в случай на просто война? Нали си хирург?
  Давай сега, спомняй си нормативите за батальоните в отбрана. В настъпление.
  200 души на час. 400 души, пак за ЧАС.
  Специално отношение към труповете? Караул, разстреляй тоя идиот!

  7800

  4

  Брок

  22.04 2020 в 14:33

  bls Здравейте. Имах предвид друго, няма значение от какво е починал човека, и умрелия от ковирус може да бъде с подходящ изолиран и дезинфекциран гроб. Но, на роднините не им разрешават да се простят с починалите и не им дават да проведат съответните религиозни обряди. Връщаме се към някои от основните стожери на БГ-кочината - Всички са равни, но, някои са по равни...

  8074

  3

  JustSoYouKnow

  22.04 2020 в 12:57

  Казах ви аз, че този случай само изкарва на повърхността класовото разслоение и фактът, че законът е различен за различните хора. В момента се действа по този начин единствено заради популярността на загиналият (мир на душата му). Това е изключително грозно, но поради някаква причина някои хора си мислят, че по този начин трупат активи...
  Ако се действаше по този начин за всички щеше да е друго.

  11421

  2

  bls

  22.04 2020 в 11:34

  Брок задава правилен въпрос, но следва да се има предвид следното - жертвата не е починала от вируса. Аз не съм сигурен - в момента предполагам си се извършват нормално погребения? АКо това е така остава въпросът за изключение по отношение на дъщерята на жертвата и до колко това изключение е морално по отношение на останалите случаи на хора, които също са били в задължителна карантина. Подобни случаи дори и при лична трагедия като тази, когато за роднините на други починали е било невъзможно да присъстват на погребението би оказало сериозен морален удар и демотивирали гражданите да спазват мерките.

  7800

  1

  Брок

  22.04 2020 в 11:30

  Ген. Мутафчийски: Поел съм личен ангажимент към дъщерята на Милен Цветков ??? Тоест, едни ги кремират като кучета без присъствието на роднини, а към други поемат личен ангажимент... Прав е Слави, Няма Такава Държава. ИМА КОЧИНА :(
   
  X

  Гюнер Тахир: В дъното на разцеплението на ДПС стоят едни 100 млн. лв., не политика