Гърция разкри мрежа за продажба на български бебета

OFFNews 24 септември 2014 в 13:18 1286 0

В Гърция е арестувано българско семейство, направило опит да продаде бебе за 8 хиляди евро.

Полицията има доказателства, че това не е единичен случай, а е разбита цяла нелегална мрежа за продажба на български бебета в Гърция, съолщи БНР. В ареста са също нотариусът и адвокатът, оформили документите.

Задържани са седем участници в сделката. Двама от тях са български граждани – майката и бащата на новороденото, а останалите са гърци.

В цялата схема по продажба участват лекар, адвокат, нотариус, които са задържани в полицията в Трикала.

Служители от отдела за борба с организираната престъпност следели българката, която е предложила бебето, повече от месец.

След това пуснали двойка полицаи под прикритие, които се представили за бездетно семейство.

Българката дори предложила да донесе три бебета, за да си изберат, което им хареса. Това убедило полицаите, че са попаднали на нелегална мрежа за продажба на бебета, която действала дълго време.

Полицаите са арестували българите в лекарския кабинет по време на получаване на парите.

Прокуратурата разпореди да се разследват всички случаи на арестувания нотариус и на адвоката, които са оформили документите по осиновяването.

Шефът на полицията в област Тесалия, където се намира град Трикала, направи изявление, че Отделът за борба с организираната престъпност е засилил вниманието си в цялата страна, за да се прекрати изнудването на бездетни гръцки семейства.

Схемата за продажбата на български бебета в Гърция е стара - българки, обикновено от ромски произход, износват децата си в Гърция и при раждането бащата от гръцкото семейство припознава детето. После майката го осиновява.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!