Gallup International: 58% от българите са против Истанбулската конвенция

OFFNews Последна промяна на 13 февруари 2018 в 14:55 3816 13

86% от българите са чули за Истанбулската конвенция. Сред чувалите 58% не одобряват България да я приеме, а 19% одобряват България да приеме документа. Съотношението е приблизително три към едно. Останалите се колебаят.

Това показват данните от изследователската програма на Gallup International (която няма нищо общо с Gallup и с Gallup Poll).

Във всички социални групи преобладава отрицанието. Известно изключение са привържениците на ГЕРБ, където близо една трета приемат конвенцията, а две пети все пак я отхвърлят, отбелязват от Gallup International.

Според данните на агенцията, от темите от последните дни явно сериозно се подкрепят най-вече различните типове проверки на съответните контролни органи – проверки на имущество, проверки на кметове, проверките в железниците и т.н.

Например, 78% споделят мнението, че никога не е късно да се проверява нечие богатство.

20% обаче смятат, че вече е много късно.

По повод скорошните разкрития по отношение на железниците, респондентите са помолени да дадат цялостна оценка на БДЖ по скалата от 2 до 6. Средната оценка е 3.2.

Изследването „лице в лице“ („Политически и икономически индекс на Галъп интернешънъл“) е сред 776 души, проведено между 2 и 9 февруари, както и експресен сондаж, осъществен между 31 януари и 1 февруари сред 801 души по специалната панелна методика, която осигурява възможно най-висока представителност на данните Абсолютна максимална грешка е ± 3.5 при 50% дялове. 1% от извадката е равен на около 55 хиляди души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12193

13

SC

14.02 2018 в 13:33

Конвенцията задължава държавата да дава убежище на чужденци, ако въпросните се чувстват полово дискриминирани в родните си държави (член 60) и им забранява да експулсират подобни нелегални пребиваващи (член 61). Познайте колко преселници изведнъж ще се почувстват „полово застрашени“.
Конвенцията създава международен орган, чиито членове ще се ползват с пълен имунитет и право да се разпореждат как държавите да я тълкуват (членове от 66 до 70). Първите 10 (от общо 15) члена вече са избрани. Може да им разгледате CV-тата:
https://www.coe.int/en/web/istanbul-convention/members
Все отбрани феминистки. Като добавим, че целия тон на конвенцията е сексистки (мъжете – зверове, жените – душички), май целта не е изравняване на везните, а обръщането им. Още по-подозрително е когато куп организации, „интелектуалци“ и политици изведнъж ревнат, че документа трябва да се приеме веднага, безрезервно и на всяка цена.

12193

12

SC

14.02 2018 в 13:31

Нека преговорим:
Според конвенцията, понятието „пол“ не е строго биологично. Всеки може да е жена, ако се чувства такава или изпълнява дейности, приети за женски (член 3). Това включва ЛГБТ личности.
Конвенцията задължава държавата да промени конституцията и законите си, ако нещо в тях не съвпада с нея (член 4). Тя е надконституционна.
Конвенцията задължава държавата (съответно данъкоплатците) да финансира проекти и кампании на НПО и други организации, свързани със защита на жените (член 8). Знаете поговорката за глупака и баницата му.
Конвенцията задължава държавата да пропагандира „нестереотипни роли на пола“, в училищата, спорта, медиите и културата (член 14). Не се правете на ударени, знаете какво се крие зад този израз.
Конвенцията насърчава доносниченето и задължава органите да арестуват и разследват обвинения мъж, дори без видими доказателства или потвърждение от жертвата (членове 18, 27, 44 и 55). Това навява спомени за едни не чак толкова отминали доноснически времена.

3217

11

zuljin

14.02 2018 в 08:01

Ало джендърите, това че сте дебили и по-далеч от носа си не виждате, не означава, че и останалите сме...

Нямало нищо за гей браковете... Прав си! Браво! Отличен!
Обаче помисли ли, като прокарат понятието "джендър", какво ще е следващото, за което ще ревнат сбърканите? Гей бракове и осиновяване на деца. После са наред педофилите, некрофилите, содомитите и всички останали фрийкове, да поискат права.
Всички виждаме промитите европейски мозъчета докъде са се докарали, така че тази конвенцийка си я принтирайте, навийте не фуния и си я заврете там където слънце не огрява!!!

21662

9

spirit оригиналът

13.02 2018 в 16:50

И в Германия започнаха да проглеждат за ИК.

https://www.youtube.com/watch?v=A6LyiZsgiFc

Джендър Мейнстриймингът е слабоумие и мястото му е на боклука на историята, казва Беатрикс фон Щорх, депутат в Европейския парламент от Алтернатива за Германия против стремежите на Европейския парламент да присъедини Европейския съюз към Истанбулската конвенция за мерките против насилието, като по този начин през задната врата ни наложи на всички нас джендър мейнстрийминга, т.е. заличаването на пола, създаден от природата, и превръщането му в социална конструкция.

11014

7

случайно прочетох

13.02 2018 в 16:02

Пак стъкмистика!
Нито един мой познат/а не е "за", а познавам много повече хора от 700 души (поради естеството на работата ми)!
Защо лъжат?

8450

4

Alicante

13.02 2018 в 15:36

Gallup International (която няма нищо общо с Gallup и с Gallup Poll) - това е важно уточнение, което казва, че този Галъп (на Кънчо Ст.) е ментето на международния Галъп, Келвин Клон-а на социологическия Калвин Клайн ;)