Фотоизложби бележат началото на новата кампания в подкрепа на раждаемостта 'Направи го за България'

OFFNews 01 юни 2018 в 11:30 2448 0

На Международния ден на детето приключват двуседмичните фотоизложби на Движение за Национална кауза (ДНК). Събитието е под надслов "За да го кръстиш, трябва да се роди" и представя най-емоционалните кадри от изминалото Национално кръщене.

Фотоизложбите са част от второто издание на кампанията в подкрепа на раждаемостта "Направи го за България" и бяха подредени през целия месец май на централни места в Пловдив, Русе, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново и София.

Премиерата на инициативата бе на 2 май в Пловдив, а изложбата в София на 1 юни отбелязва нейния финал. Събитията се организираха с подкрепата на общините, а официалните откривания представляваха и информационни дни "на отворени врати", в които желаещите можеха да научат за каузите и кампаниите на ДНК от представителите на организацията и нейният основател, ТВ-продуцентът Андрей Арнаудов.

Кампанията е подкрепена от Българската православна църква и се провежда под патронажа на Негово Светейшество патриарх Неофит.

Част от средствата, генерирани в кампанията, ДНК дари на фондация „Искам бебе" в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми, а посланици на каузата са значими обществени личности като Владо Николов, Хилда Казасян и Мария Гроздева. През есента на 2017 година над 10 000 души участваха в мащабното Национално кръщене, когато в 1 ден, в 9 града бяха кръстени 1000 от регистрираните в първото издание на кампанията бебета.

Борбата на ДНК с демографската криза в България продължава и през 2018 г. Желаещите да подкрепят каузата и да участват във второто издание на „Направи го за България“, могат да регистрират бременност на napravigo.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!