Фондация „Америка за България“ обявява 4 конкурса на стойност 1 млн. лева

OFFNews Последна промяна на 28 септември 2020 в 09:34 4044 0

Фондация „Америка за България“ обявява четири конкурса на обща стойност 1 милион лева. Конкурсите са част от новата програма „Следващите 10“ в подкрепа на значими идеи през следващите десет години в България, обявиха от фондацията.

Целта на програмата е да бъдат подкрепени проектни предложения на български организации и сдружения, които да подпомогнат укрепването на частния сектор и демократичните институции в страната.

Одобрените проекти ще получат финансиране между 5000 и 75 000 лева. Конкурсите по програмата покриват четирите области на работа на фондацията и са отворени за кандидати от цялата страна.

Крайният срок за подаване на кандидатури е 25 октомври 2020 г., 17:00 часа, чрез съответните интернет страници по-долу.

Добро управление на местно ниво. С този конкурс Фондация „Америка за България“ ще финансира проектни предложения, които повишават отчетността в разходването на публични средства и увеличават прозрачността в работата на публичните институции на областно или общинско ниво. Целта е укрепване на доброто управление и създаване на благоприятна среда за развитие на частния сектор. За повече подробности: https://us4bg.org/bg/rfp-bee/.

Наука с бъдеще. С този конкурс „Америка за България“ ще финансира проектни предложения на млади учени-иноватори в областта на природните науки, здравеопазването, земеделието и ветеринарната медицина. Идеите трябва да са с приложна насоченост, да са насочени към съществуващи проблеми и да имат потенциал за внедряване в практиката. Основната цел на конкурса е да насърчи и стимулира ранния етап на развитие на научни разработки и продукти. За повече подробности: https://us4bg.org/bg/rfp-bet/.

Онлайн учене. С този конкурс ще бъдат финансирани проектни предложения, които да допринесат за намирането, разработването и тестването на интерактивни и адаптивни методологии за преподаване в електронна среда. Фокус на конкурса е училищното образование. За повече подробности: https://us4bg.org/bg/rfp-hum/.

Туризъм по Дунав. За проектни предложения, които да допринесат за развитието на Дунавския район като привлекателна туристическа дестинация с активни и жизнени местни общности. За повече подробности: https://us4bg.org/bg/rfp-tur/.

Въпроси, свързани с отделните конкурси, могат да се подават на имейл адреса за всеки конкурс (на съответната интернет страница) до 14:00 ч. на 6 октомври. Отговори на въпросите ще бъдат предоставени между 7 и 9 октомври чрез разяснителни уебинари във Фейсбук за всеки един от конкурсите, както и на интернет страницата на съответния конкурс. Подробности могат да бъдат намерени на конкурсните страници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови