Филчев: Ако не беше Борисов, Цветанов и сега щеше да мести гирички във физкултурен салон

OFFNews 29 септември 2019 в 11:47 15341 6

Ако не беше Борисов, Цветан Цветанов и сега щеше да мести гиричките в някой физкултурен салон. Иначе Цветанов се разви и израсна, създал е център за евроатлантически анализи, а някои смятат, че е по-добре да направи физкултурен център. Това каза пред БНТ бившият главен прокурор Никола Филчев.

На Цветанов хората няма да му простят това, че докато беше вътрешен министър ставаше и по телевизията сочеше сутрин с пръст кой е престъпник, кой какво е направил. Той е съсипал съдбите на много хора – и имуществото им унищожено и т.н., а това не се забравя, добави Филчев.

В анализа си за прехода бившият главен прокурор каза, че идеологията, икономическият либерализъм на Иван Костов, който се свежда до това да оставим всичко на пазарната икономика, да няма правила, „това се провали”.

Но днес стана ясно, че само държавата гарантира справедливостта в обществото и това ще бъде основно положение, около което ще се развиват идеологиите в XXI век, а не толкова идеологията на класовото общество, каза още Филчев.

Според бившия главен прокурор решението за условно предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман е необосновано и е взето от незаконен състав.

“Хората негодуват по две причини. Това решение е поставено от незаконен състав, който е предубеден, заинтересован от изхода на делото. И второ – защото по своето съдържание решението противоречи на закона”, коментира той.

Филчев посочи, че съдия Калин Калпакчиев е бил отличен като “Човек на годината” от Български хелзинкски комитет, а Джок Полфрийман е бил номиниран в категорията.

Бившият главен прокурор смята, че изводът, че Джок Полфрийман се е поправил, е “необоснован”.

“Знам какво е съдия. Знам какво уважение дължим на съдията. Знам разликата между прокурора и съдията. Прокурорът иска, съдията дава. Но в същото време знам, че съдията трябва да спазва закона”, допълни Филчев.

Той даде положителна оценка за мандата на Сотир Цацаров.

“Смятам, че той работи успешно през този мандат. Отличен юрист. С познаване на законодателството. Отстояваше интересите на закона. Ще остави едно име на отговорен човек в историята на прокуратурата”, добави Филчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

6

sawall

30.09 2019 в 13:53

Тоя символ на корупцията да коментира каквото и да е е връх на нахалството. Мълчи и се благодари, че не си в затвора! И да нарежда какви мизерии правил Цецо - ми що не го разследва и осъди бе!

11671

5

безпартийна

30.09 2019 в 12:58

Този все още се изявява на свобода, вместо да е пациент на някоя психиатрична клиника. Но то пък май такива не останаха.

3910

4

Georgi Gracata

30.09 2019 в 11:19

Забелязвам,че последно време стана мода виновниците за осакатения преход(вътрешно партиен преврат) публично да се явяват в телевизионни предавания обяснявайки грешки за които сами те носят вина.Които не работи той не греши е казал народа но тук въпроса е глупак ли си отваря устата или тунеядец изпълняваш партийно поръчение?Продължава ме ли плана начертан от 14-тия конгрес на БКП и спазват ли се думите на стратега Луканов?Защо алтернативите за кмет на София са 2-ве,а за главен прокурор 1-на?

2426

3

tania7777

29.09 2019 в 12:29

Този щеше да е учител по физическо в неговото село! Неблагодарен селяндур!

11300

2

yoghurt

29.09 2019 в 11:57

И, моля припомнете ми, Филчев лично, и по негова поръчка, колко души ликвидира? Трима или четрима? Наскоро се самоуби пореден негов противник...

11300

1

yoghurt

29.09 2019 в 11:55

След толкова години на преход, вече ясно изпъкват онези, които принадлежат към ДС статуквото. Виждаме една неумолима приемственост, дотолкова че тази вкаменелост Филчев, който като главен прокурор заиграл се с мафията е отговорният за безброй съсипани животи впрочем, не Цветснов, та Филчев през месец септември 2019 да ти обяснява за класовото общество, как то е минало, а светлото бъдеще принадлежи на (о)държав(я)ва(нето), което си е чист Марксизъм ... В какъв кошмар живеем се питам?
 
X

Да помогнем на украинските деца!