Февруари си отива с южен вятър, март започва със сняг по върховете

OFFNews 29 февруари 2024 в 06:23 1871 0

Времето

Снимка БГНЕС/архив

Повече облаци ще има днес, ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. 

Максималните температури ще са между 15° и 20°, в София – около 15°. Привечер от югозапад облачността ще започне да се увеличава и вплътнява и през нощта срещу петък на места в Западна България ще превали слаб дъжд. 

В планините облачността преди обяд ще значителна, а след обяд разкъсана, предимно средна и висока. Привечер от запад ще се увеличи и вплътни, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа до умерен южен вятър, който вечерта ще се усили. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, а на 2000 метра - около 5 градуса. 

Над Черноморието в часовете до обяд ще е облачно и мъгливо. Около пладне видимостта ще се подобри, ниската облачност ще се разкъса и ще намалее. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 8° и 11°. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В петък и събота ще преобладава облачно време. На места, главно в Западна и Централна България, ще има и валежи от дъжд, в планините над 1800-2000 м - от сняг. Значителни по количество ще са в крайните югозападни райони. Вятърът ще е слаб, в източните райони - умерен, в петък - от изток, в събота - от североизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, а дневните ще се понижават и в събота максималните ще са между 8° и 13°. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!