Фест на азиатската култура в Борисовата градина

OFFNews 02 юли 2017 в 08:11 5324 0

Фестивал на азиатската култура ще се проведе днес на Лятната естрада в Борисовата градина. Във феста се включват 13 държави с представителства у нас.  

Посланиците на Виетнам, Индия, Индонезия, Иран, Китай, Монголия, Пакистан, Палестина, Сирия, Тайланд, Филипините, Южна Корея и Япония ще дадат старт на фестивала. Предвидена е и томбола с билети от по 2 лева за посетителите, а голямата награда е пътуване за двама до дестинация по избор в Азия, предоставени от Turkish Airlines. Събраните средства ще бъдат дарени за благотворителност от Международния женски клуб (IWC), партньор на фестивалa „Азия отблизо”.

Сред изкуствата, които ще бъдат представени, са фолклорни танци и музикални изпълнения в традиционни азиатски костюми. За любителите на азиатската кухня ще се проведат готварски демонстрации, от които ще могат да научат интересни детайли за приготвянето на екзотичната кухня и спецификите за всяка страна.

В специално обособен фотокът всеки ще има възможност да се снима с атрактивните участници във фестивала. За децата ще има игри и забавления в „азиатски стил“, а уроци по калиграфия може да вземе всеки, който се запише за участие в специализираните ателиета. Почитателите на пътешествията ще могат да увеличат списъка със своите мечтани дестинации с помощта на видео материали и информация за най-красивите места на екзотичния континент.

Официалното откриване на фестивала в 10 ч., финалът е в 20 часа със специална Гала вечер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews