Фандъкова в Люлин: За 10 г. изградихме над 200 км канализация и водопровод

OFFNews Последна промяна на 23 август 2019 в 12:19 3500 0

За 10 години изградихме над 200 км канализация и водопровод.

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова след проверка на работите по асфалтиране на улици в ж.к.“Люлин“ 9, където е изградена нова ВиК мрежа. Изпълняваме трети етап от изграждането на канализация и водопровод в този район на "Люлин", каза още Фандъкова, цитарана от Фокус. Кметът припомни, че първите два етапа са изградени през 2012 и 2015 г. По думите й това е заключителният етап за тази част на града.

"Това са над 1,6 км канализация и вовопровод заедно с цялостно изграждане на улиците", каза още тя. Кметът заяви, че е било много важно да бъдат осигурени средствата, за да бъдт възстановени или изградени изцяло улиците. "Специално на ул. "Беравица" има възможност да се изгради едно пространство за градинка и паркинг. Възложих на кмета да направи идеен проект", коментира една от ремонтираните улици Фандъкова.

Тя добави, че ще бъдат осигурени средства, за да може проектът да бъде завършен изцяло. "Това са най-тежките проекти", категорична бе Йорданка Фандъкова. 

Тази година реализираме 4 проекта, като защитихме средства в Министерството на околната среда и водите", каза Фандъкова. Тя добави, че по линия на "Софийска вода" продължава изграждането на канализация в "Горубляне", "Нови хан" и "Бенковски". По думите й, до края на годината трябва да бъде завършено регионалното прединвестиционно проучване. "То ще ни даде възможност да подадем документи за защитените от нас 400 млн. лв. средства по ОП "Околна среда". Правим всичко възможно да включим максимално много части и райони на София, за да може да се възползваме от европейските пари", заяви Фандъкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови