Фандъкова: Построихме близо 140 детски градини, осигуряваме терен за ново училище в Кръстова вада

OFFNews 11 май 2023 в 17:10 1185 1

Детска градина

Снимка СО

Нова детска градина в Манастирски ливади - изток

Построихме близо 140 нови детски градини и ясли в София. В момента се очаква 6 сгради на детски градини, които са готови, да бъдат пуснати в експлоатация, изграждаме 21 нови сгради на детски градини, като от тях до края на годината се очаква да приключи строителството на още 15, каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на новата сграда за 8 групи в кв.“Манастирски ливади – изток“ – 131 ДГ „Флора“. 

Строителството на детски градини ще ни помогне да изпълним ангажимента си за задължителен прием на четиригодишните деца. Като министър на образованието предложих тази инициатива и - въпреки че срещна критики, времето показа, че децата трябва да имат равен достъп до образование, допълни Фандъкова. 

Детска градина „Флора“ разполага с физкултурно-музикален салон, басейн, просторен двор с детски площадки.

По думите на кмета Фандъкова в район „Триадица“ се изгражда още една детска градина в кв.“Стрелбище“, която е за 8 групи. Възложител е районният кмет, а Столична община финансира строителството. Осигурили сме и терен за изграждането на детска градина за четири групи в кв.“Гоце Делчев“, която ще бъде филиал на 131 ДГ, посочи още столичният кмет.

Осигуряваме терен за ново училище в кв.“Кръстова вада“, информира Йорданка Фандъкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews