Фандъкова: Липсата на държавен бюджет става много голям проблем

OFFNews 03 май 2023 в 13:51 685 0

Йорданка Фандъкова

Снимка БГНЕС/архив

Йорданка Фандъкова провери ремонта на "Чепинско шосе"

Ще предложим на Столичния общинския съвет списък с обекти от капиталовата програма за финансиране на Столична община, за които вече има сключени договори и работа по тях е започнала. Но това е временно решение, липсата на държавен бюджет става много голям проблем. 

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверката на ремонта на "Чепинско шосе".

Тя допълни, че това изправя кметовете пред ситуация, в която ще се наложи постепенното спиране на работата. Вече сме май, наближава средата на годината, държавата няма бюджет, по тази причина и общините нямаме приети бюджети, обясни Фандъкова. 

По думите ѝ досега Столична община се справя с липсващ бюджет. Средства има, защото хората плащат своите данъци, но ние не може да инвестираме тези средства в обекти, поради липсата на държавен бюджет, обясни кметът. Тя даде за пример детските градини.

Фандъкова призова общинските съветници да подходят отговорно, като с гласуването на списъка покажат желанието и визията си София да продължи да се развива. И увери, че общинският бюджет на София е готов от няколко месеца и чака да бъде приет държавен бюджет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков