Фандъкова: Гранит по Графа, 240 000 лв. на ден неустойка при забавяне на ремонта

Кметът на Младост бавела и преписки за реконструкция на улици

OFFNews 09 май 2018 в 09:05 5601 1

Голяма част от настилката по столичната улица "Граф Игнатиев" ще бъде от гранит, в съчетание с циментови плочи. 240 000 лева на ден неустойка ще плащат фирмите, ако забавят ремонта. С до 1,2 млн. лева пък ще бъдат глобявани за некачествено изпълнение.  

50% от сумата за реконструкцията на улицата ще остане 8 години - срокът на гаранцията, в общината, каза кметът на София Йорданка Фандъкова по Нова тв. 

Разпределянето на средствата за пътни ремонти е приоритет на всички районни кметове, а програмата по оползотворяването на предвидените 38 млн. лева е за няколко години.

Градоначалникът каза още, че е започнало почистването на обществени сгради, чиито фасади са изрисувани с графити. И призова гражданите да подават сигнали към инспекторите в общината, ако станат свидетели на подобен акт на вандализъм.

Фандъкова потвърди, че при управлението си кметът на Младост Десислава Иванчева, която е в ареста за подкуп, е бавила много преписки, не само за строителство на нови сгради. Над година било забавено и реконструирането на две улици в района.

„Вчера получихме уведомление, че Иванчева си пуска още 10 дни отпуск. В предишното такова заявление тя беше посочила, че иска Владимир Клисуров да я замести. Той пък подаде молба за напускане на поста заместник-кмет, но в момента също е в отпуск”, обясни Фандъкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!