Фандъкова: Ако се наложи, ще затваряме молове и фитнеси

OFFNews 14 март 2021 в 09:46 3903 1

Снимка Архив

Ситуацията в столицата продължава да е тревожна, ако мерките не се спазват, ще се затегнат. Това каза по Нова телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя съобщи, че по настояване на директора на Столичното РЗИ следващата мярка, ако се наложи, ще е затваряне на големи търговски вериги и фитнеси.

„От петък са в сила нови мерки, но следим ситуацията ежедневно, за да предприемем допълнителни, ако има нужда”, уточни тя.

Кметът посочи, че за днешния ден броят на новозаразените в столицата е по-малък от вчера, но въпреки това кривата върви нагоре.

„Най-голямото ми притеснение е болниците в София да имат капацитет, за да могат да оказват качествена помощ на всеки нуждаещ се”, каза тя, като обясни, че все още има свободни места в лечебните заведения.

Фандъкова уточни, че в София никога не е имало пълен локдаун. Посочи, че се акцентира върху няколко неща - да се минимализира събирането на много хора, да се даде възможност да се спазват мерките и да се осъществява строг контрол.

„Наблюдението, което имаме, вследствие на проверките, е че повечето хора в София спазват мерките, за което аз много благодаря. Това е най-важното и само то може да ни помогне да не се стига до много по-тежко затваряне”, каза кметът.

Фандъкова коментира, че ако тя е трябвало да решава, би затворила училищата последни или изобщо не би ги затворила и съобщи, че много ученици са ѝ писали по този повод.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3040

1

Любомир Димитров

14.03 2021 в 13:13

Тая пак измънка нещо, но нищо конкретно.
Ситуацията в София към днешна дата е най- тежка в България, заедно с тази в бургаска и плевенска области, ама "мън-мън" не смее нищо да предприеме.
Чака "майстора по управление на пандемии, шлангове и джипки" да и разпореди след като се консултира с Ричард Едикойси и неизвестни други "експерти" и председатели на бизнес-асоциации.