Европа свети като светофар - зелено, жълто, червено за туристите, може да се окажеш нередовен по средата на почивката си

OFFNews 23 декември 2021 в 09:32 4440 2

На фона на настъпващия „Омикрон“ в Европа и новите рестриктивни мерки, не трябва да очакваме чуждестранни туристи у нас по празниците.  Европа свети като светофар – зелено, жълто, червено. В Египет пък казват, че не ги интересува тази светофарна уредба, искат PCR тест. 

Това заяви проф. Георги Рачев от Българската асоциация на туристическите агенции по бТВ. По думите му несигурността действа катастрофално на туристическия бизнес в цял свят. 

„Видя се, че навсякъде подправят зелените сертификати, затова редица страни въведоха изискването за PCR тест преди пътуване. Българските туристи са 
изправени пред истинско предизвикателство“, каза още проф. Рачев. Според него при пътуване в чужбина трябва да се сключи застраховка „Отказ от пътуване“, защото мерките се променят твърде бързо и може да се окажеш нередовен по средата на почивката. Така се гарантира, че парите няма да бъдат загубени,  обясни той. 

По думите му изискванията за пътуване са променили топ дестинациите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови