ЕС планира да създаде ТВ канал срещу руската пропаганда

OFFNews Последна промяна на 18 януари 2015 в 16:47 9724 20

Външните министри на ЕС ще разгледат предложение за създаване на телевизия на Европейския съюз, съобщава агенция "Фокус", позовавайки се на лица, запознати с проекта.

Целта е медиата да представи балансирана информация, тъй като руската пропаганда тече особено силно от началото на конфликта в Украйна насам.

Преди време Дания, Литва, Естония и Великобритания представиха документ на име "Стратегически комуникаци на ЕС в отговор на пропагандата" , в който се казва, че руската дезинформационна кампания за събитията в Украйна не намира своя верен отговор и е крайно необходимо да се подобри разбирането за случващото се там.

Освен това министрите ще дискутират санкциите срещу Москва.

Според "Фокус" представителят на България Даниел Митов ще настоява за изпълнението на споразумението от Минск от страна на Русия, каквато ще бъде позицията и на всичките му колеги-външни министри на ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.01 2015 в 14:01

Ако разчитате да промивате мозъци на глупаци, значи наистина сте закъсали здраво!Спомнете си как свърши Гьобелс.

20.01 2015 в 13:59

Демек, Правилните ще създават машина за промиване на мозъци...на глупавите. Но Истината побеждава, слуги на Империята на лъжата отвъд океана, помнете го!Ако разчитате на такава "телевизия" в ерата на Интернет, значи наистина Господарите ви са закъсали здраво.

19.01 2015 в 11:05

Крайно време беше ! На хибридната война да се отговори още по-хибридно! Цивилизацията срещу диващината!
Докато руската жаба да се върне в гьола си.Откъдето е изпълзяла.

19.01 2015 в 09:57

ццццц........АМА ТОВА СЕРИОЗНО ЛИ?!?!?!? А СРЕЩУ АМЕРИКАНСКАТА ПРОПАГАНДА КОГА ЩЕ ПУСНАТ КАНАЛ!?!?!

19.01 2015 в 09:01

хахахахха герберастките тролове са заработили по 1 долар хахахх...даже ще им позволят да го полапат за 30 секунди на юнкер

18.01 2015 в 23:27

Чудесна новина!Хайде,по-ведро мурзилки!Напред към амбразурата!Че ,то за три копейки на ред.....

18.01 2015 в 22:59

Съвсем логично е основният електорат на Атака да станат циганите. След като и двете отбират само от комунизъм: едните оцеляват на каквото им дадат, а другите бидейки радетели на преразпределянето след национализация... Пък и така и така ДПС и Атака са скачени, нищо чудно да си отливат и доливат.

18.01 2015 в 20:58

Кочината в момента е като със сблъсък с айсберг, изхода е ясен, потъването неизбежно.
------
Ало глистите, нали знаете че от трета класа няма оцелели,вождовете ви ще рупат черен хайвер с лопати, а вие от стъкломойка ще преминете на гола вода!!!

18.01 2015 в 20:09

След като "мъдри" политици като г-жа Клинтън и сие започнаха грубо да хулят "лошия Путин" и да го наричат Хитлер, в психологическата война срещу Русия се включи тежката пропагандна машина на Щатите.
Прийомите са добре познати: всичко се движи по отдавна прилаганата схема на пропагандист номер едно на Третия райх - Гьобелс. Спомнете си неговата формула - лъжа, повторена сто пъти, става истина. Сега след голословните обвинения и обиди срещу Москва и руските лидери започва атака "Говорят фактите". Първо, американското разузнаване разтръби (макар и неофициално) страховете си от някакво "струпване на руски войски" по украинската граница. Тези "твърдения" незабавно бяха подети от ястребите в Американския конгрес, които пък писаха до Белия дом, че Русия се готвела да нахлуе в Украйна, а оттам - в Молдова, и за по-кратко - в бившите републики.
Както се казва: една лъжа, втора лъжа, трета... Няма защо да се връщаме много назад. По този начин, размахвайки някаква несъществуваща "опасност от химически оръжия", САЩ нахлуха в Ирак. Дали и сега не се подготвя почвата за подобна нагла интервенция?
Засега е малко вероятно. На първо място, сегашната Гьобелсова пропагандна акция на Вашингтон срещу Москва цели да се позакърпи разнищеният политически рейтинг на Обама, защото над шейсет процента не одобряват вече политиката му, а половината от неговите критици и противници го правят именно заради позицията на Белия дом във връзка с украинската криза.
Разбира се, в един по-далечен план тази пропаганда може да служи за обработка на световното обществено мнение и да послужи като основа за другия познат ход: "Световната демократична общественост срещу еди-кого си". Да си спомним как скрити зад паравана на тази "демократична световна общественост", Щатите неотдавна удариха жестоко Сърбия, Ирак, Либия, Афганистан и т.н.
Опасното е, че в случая огромната по територия и ракетно-ядрена мощ Русия не е нито една от гореспоменатите страни и съвсем не е "регионална сила", както снизходително я нарече тези дни Обама. В една Студена война снизхождението може би върши работа, но в една "гореща" не струва и пукната пара.
Струва ми се, че в настоящия случай официален Вашингтон трябва много да внимава, когато вади от килера овехтелите и втръснали пропагандни прийоми от времето на Гьобелс. Да си спомним какво друго име имаше несигурният мир в годините на Студената война - "Равновесие на ужаса". Защото - при един тежък ядрен сблъсък Русия-САЩ цялата планета може да отиде по дяволите..