Ерол Шакир - човекът, който предотврати още по-голяма трагедия в Хитрино

OFFNews Последна промяна на 30 декември 2016 в 15:09 74286 7

Човекът, който е спасил Хитрино от още по-голяма трагедия, се нарича Ерол Шакир, пише специализираното издание "Транспортал".

Ерол е започнал работа в системата на ДП „НК Железопътна инфраструктура“ преди едва една година. На 10 декември сутринта той изпълнявал функциите на дежурен ръководител на гара Хитрино.

"Инцидентът в 5,30 часа сутринта става на броени метри от гарата. Ерол много добре е знаел, какво се превозва в обърнатите цистерни (композициите на „Булмаркет“ минават редовно по тази линия) и какво може да стане всеки момент. Въпреки това, вместо да побегне панически, той започва да действа по инструкциите. Изключва всички системи, включително електрозахранването и най-важното – свързва се със съседната гара и отменя съгласието си за посрещане на пътническия влак, който всеки момент трябва да тръгне за Хитрино. По този начин с риск за живота си той спасява пътниците, които би било много вероятно да се окажат в района на инцидента по време на взрива. И тогава жертвите биха били в пъти повече", пише изданието.

Едва след като се уверява, че всичко в гарата е обезопасено Ерол се оттеглил на безопасно разстояние.

"Това, което Ерол е извършил може би би останало незабелязано, ако в една от Фейсбук групите старите железничари не бяха коментирали, че „колегата от Хитрино е на два петъка служба, а е действал хладнокръвно и професионално“, разказва "Транспортал".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3504

7

Българските турци обичат повече България отколкото повечето българи!!!

8633

6

trent

30.12 2016 в 18:18

В случая освен държавата и собственика на Булмаркет трябва да награди, поощри, заплати това че на съвеста му няма да тежат още куп народ, ама той през колко хора е минал, че тези ли?!

25215

5

Лопе де Вега

30.12 2016 в 17:48

Орден "За граждански заслуги" или какъвто имаме от този ранг! Веднага!

Поздрав!

8359

4

kibrito

30.12 2016 в 17:10

Ето този човек заслужава уважението на народа и награда, а не "Аз, Тиквий" дето се бута пред обективите и е на всяко гърне меродия.

9214

2

XR4

30.12 2016 в 16:57

"Май за подобни деания се дава медал и някоя друга пачка левчета?"

Най-малкото се оказва необходимото уважение , а не се чака на фейсбук...
Най-сърдечно стискам ръката на Ерол!Поредното доказателство , че най-големите герои се крият в най-обикновените и незабележими хора.
ПП.Тва ако беше Баце вече да са разбрали и в Аляска.