Quantcast

ЕП няма да гласува пакета Мобилност, Таяни го изтеглил

OFFNews Последна промяна на 27 март 2019 в 08:27 2939 1

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни тази нощ е изтеглил пакета "Мобилност", той няма да се гледа в пленарна зала. Върнат е на транспортна комисия.

Това заяви Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи по Нова тв. 

Планът "Макрон" влезе в дневния ред, след като два гласа на отсъстващи български евродепутати не достигнаха, за да може текстовете да се отложат след европейските избори. Протестът на превозвачите в Страсбург обаче ще се състои. 

Днес няма да има вот по пакета „Мобилност“, обяви и евродепутатът Петър Курумбашев по БНР. По думите му, ще има обаче дебат, който няма да е последван от гласуване. Цялата листа за гласуване изчезна от страницата на ЕП. Също така изчезнаха от дневния ред и трите досиета, които бяха за прочутия пакет за мобилност. Това е възможно, след като Антонио Таяни е взел своето решение по чл. 175 от правилника на парламента, че председателят на парламента има право, когато има постъпили над 50 изменения, след консултации с председателя на водещата комисия, в случая транспортната, да върне за ново разглеждане досиетата. Сега очевидно има повече от 50 изменения. Нашите екипи и колегите от други държави се оказа, че сме подготвили над 1600 изменения, които успяхме да внесем до петък. Той се е възползвал от това свое право да ги прати обратно за разглеждане в транспортната комисия“, обясни Курумбашев. 

„Снощи българските евродепутати, без Николай Бареков, са изпратили писмо до Таяни, в което подчертават, че се правят редица процедурни нарушения“, посочи още Курумбашев. Според него Таяни ще бъде атакуван заради решението си.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7671

1

Hissarion

27.03 2019 в 10:11

Всенародни празненства! Ураа! Барека - генералисимус!