Елхата на София грейва довечера

OFFNews 01 декември 2015 в 06:56 3164 1

Снимка Архив

Елхата на София грейва тази вечер, столичният кмет Йорданка Фандъкова ще запали светлините на коледното дърво в 19 часа в градинката пред хотел "Рила" на улица "Алабин". 

На купона ще присъстват българските участници в Детската Евровизия – Габриела и Иван, както и актьори от столични театри и спортисти, съобщиха от Столична община.

Празничната програма започва в 17.00 ч., ще участват вокална група от Столичен център за работа с деца „Бели Брези”, вокална формация „Трикси”, младите певци от вокално „Студио Артес”, вокална група „Чудните калинки”, детско танцово студио „Хорце”, експериментална театрална студия „Игра” към Общински културен институт „Средец”, ученици от 144 СОУ „Народни будители”, вокално студио „Рьорих”, вокална група „Смехоранчета”, група „Вакали”, оперетните артисти Катерина Тупарова и Александър Мутафчийски, както и Габриела Йорданова и Иван Стоянов.

Ретро трамвай ще се движи от 17.00 ч. до 19.00 ч. от пл. „Възраждане” до пл. „Журналист” и обратно.

В 18.00 ч. от бул. „Патриарх Евтимий” по бул. „Витоша” ще премине празнично шествие с участието на деца от столични училища, предвождани от група „Вакали”. 

Заради събитието се въвежда временна организация на движението.

От 6.00 до 22.00 часа се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участващите в украсата на елхата и официалната церемония на запалването на коледните светлини на елхата по ул. „Алабин” между ул. „Цар Калоян” и ул. „Леге”.

От 16.00 до 20.00 часа се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите обслужващи мероприятието на бул. „Патриарх Евтимий” между ул. „Христо Белчев” и бул. „Витоша”.

От 16.30 часа до приключване на мероприятието се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Алабин” между ул. „Леге” и ул. „Цар Калоян”.

Столична дирекция на вътрешните работи осигурява охрана на мероприятието и постове за контрол и регулиране на движението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови