Екстремална опасност от пожари днес

Температурите ще се повишават, дъжд не се очаква. Днес стигат 33°

OFFNews 19 юли 2022 в 06:06 1328 0

Слънчогледи

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Слънчогледи

Екстремално висок е индексът за пожари в голяма част от Дунавската равнина и Горнотракийската низина за днес, предупреждава Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Забранено е паленето на открит огън в горските и земеделските райони. Забранено е пушенето и паркирането в площи с посеви със зърнено-житни култури.

Валежи не се очакват в близките няколко дни, температурите се повишават. Днес те ще достигнат 33 градуса, в София - около 27°. Денят ще е слънчев. След обяд над планинските райони ще се развива купеста облачност, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 23°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 6 мин. и залязва в 20 ч. и 58 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 52 мин.

През следващите дни до края на седмицата времето ще бъде слънчево. Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове, но ще остане без валежи. В по-голямата част от страната ще е почти тихо, по Черноморието ще духа слаб, след обяд до умерен североизточен вятър. Температурите бавно ще се повишават и в събота и неделя максималните ще са между 34° и 39°. В понеделник се повишава вероятността за по-значителни увеличения на облачността и краткотрайни превалявания на отделни места.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови