Екстрадират българка, участвала в измами с Ebay

OFFNews Последна промяна на 29 юли 2015 в 16:30 2769 2

Софийски градски съд предаде българка на германското правосъдие по обвинение за интернет измами. В момента жената се намира в ареста на Националната следствена служба като предстои да бъде издадено постановление на ВКП, с което да бъде предадена на немските власти.

Искането към българските власти е отправено на 7 юли. Тогава Софийска градска прокуратура е постъпила Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от прокуратурата в град Карлсруе, Федерална Република Германия. Поискано е и предаване на 31-годишната жена на компетентните немски власти за осъществяване на наказателно преследване за участие в организирана престъпна група (ОПГ), занимаваща се с измами по интернет.

Групата, в която е участвала българската гражданка, се е занимавала с предлагане за продажба чрез платформата за интернет търговия “Ebay” на златни монети и кюлчета с висока стойност. Установени са 82 престъпления, като щетите за измамените лица възлизат на близо 150 000 евро. Участниците в престъпната група са въвеждали потенциалните купувачи в заблуждение, че ще им доставят поръчаните ценни стоки, без да имат каквито и да е намерения и възможности да го сторят. Мотивирали са купувачите да заплатят предварително покупната цена на ценните вещи, не са доставяли стоките и са се облагодетелствали от преведените по банков път суми. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.07 2015 в 16:52

На тебе какво ти обещаха? Телешко шкембе от америка или 3-ка кебапчета на скара?

29.07 2015 в 16:42

еее, хубава работа. Че това нарушение ли е? В БГ половината бизнес, че и държавата работят на същия този принцип - "са въвеждали потенциалните купувачи в заблуждение, че ще им доставят поръчаните ценни стоки, без да имат каквито и да е намерения и възможности да го сторят"