Експерт: Смайваща е психиката на майката, качила детето си при пиян шофьор

OFFNews 04 септември 2023 в 10:07 1381 0

Веселин Герев

Снимка Скрийншот

Веселин Герев, психиатър

За мен е смайваща психиката на госпожата, която вероятно е била на една маса с шофьора, видяла е какво той е изпил, а след това е качила и детето си автомобила“.

Това коментира по bTV психиатърът д-р Веселин Герев, след като пиян водач уби 15-годишно момче на пешеходна пътека в София. В хода на разследването бе установено, че в автомобила е имало негова спътница, която е качила и своето дете в автомобила.

Това вече е много по-тревожното. Това разширява обема на психопатията и я индуцира в околните. Преди законът беше такъв, че ако се качиш в колата на пиян, ти ставаш съучастник. Тук имаме майка, която рискува дори живота на детето си. Уважаемо, госпожо, жертвата можеше да бъде и вашето дете, посочи д-р Гелев.

Специалистът каза още, че е коментирал десетки случаи на психопати, които извършват противообществени действия. По думите му, за да бъдеш с два промила алкохол и ако си около 70 килограма, това означава, че си употребил бутилка концентрат. Още повече, че и кръвната проба го потвърждава.

Той посочи, че през последните години антисистемният човек у нас се е наложил като модел на поведение и като герой.

В моята практика имам много случаи, когато пътниците не се обезопасяват с колани и изхвърчат през предното стъкло. Всеки може да бъде жертва и причинителят, и потърпевшият. През последните 30 години отглеждаме безнаказани психопати и сега берем плодовете от нашия "целенасочен труд", каза още психиатърът и подчерта - Не мисля, че този човек ще се поправи някога. Забелязвате ли, че всички психопати които коментираме, са в условията на рецидив. Те не биват наказвани както трябва или ако биват наказвани престоят им в институция ги озлобява още повече и стават още по-безскрупулни, коментира д-р Веселин Герев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика