'Джи Пи груп' се оттегля от релсите на трамвай №5

OFFNews 15 октомври 2018 в 13:47 5320 2

Строителната фирма "Джи Пи груп" няма да ремонтира трамвайните релси по линията на Петицата на бул. "Цар Борис III". Фирмата, която спечели обществената поръчка за над 40 млн. лв. без ДДС, се е отказала.

Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова, която провери ремонта в градинката между Софийския университет и парламента.

По думите ѝ най-вероятно вторият в класирането ще реализира ремонта. Договорът все още не е подписан, уточни Фандъкова. 

В поръчката за линия 5 от Съдебната палата до Княжево "Джи Пи груп" участваше в консорциума "Инфра груп 2018" заедно с "РВП Илиенци". На второ място се класира обединението "София инфраструктура 2018", в което влизат "Марко Обра публика" АД и "Интегрирани строителни системи", 

В петък премиерът Бойко Борисов поиска от Агенция "Пътна инфраструктура" да намери форми "още днес "Джи Пи груп" да се извади от проектите с европейско и държавно финансиране". Малко по-късно от фирмата съобщиха, че се отказват от да бъдат строител на най-дългия в България тунел - "Железница", който е част от магистрала "Струма". 

В градинката вече няма да има алеи с жълти павета, те ще бъдат заменени с гранитни настилки. "Това е натоварена пешеходна зона, много хора се оплакваха, че паветата са много хлъзгави, обясни Фандъкова. Тя уточни, че премахнатите жълти павета ще се поставят на ул. "Шести септември". 

Жив плет около градината,над 2200 храсти и 47 дървета ще има в и около градината, съобщи Димитър Данчев директор на Зелена система. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

2

поп Дръвчо

15.10 2018 в 16:23

А, да - шефчетата по утвърдена в българския строителен бизнес традиция ще изоставят фирмичката набълбукана с кредити, дългове към НАП, НОИ, доставчици, подизпълнители и служители.

И ще отворят нова фирма.

15914

1

поп Дръвчо

15.10 2018 в 16:21

Благодарение на мъдрите действия на Премиера-Слънце сега фирмата е в положение да съди държавата у нас и в чужбина. И ще вземе чисти държавни пари без никакви даже усилия да ги краде.