Два военни хеликоптера гасят пожара край Елшица

Диана Варникова 09 август 2022 в 08:27 1196 0

Пожар

Снимка Диана Варникова

Няма данни за пострадали хора или засегнати къщи в зоната на пожара

Два военни хеликоптера от авиобазата в пловдивското село Крумово се включиха тази сутрин в гасенето на пожара между панагюрските села Елшица и Левски, където с огнената стихия продължават да се борят пожарникари, горски работници и доброволци. 

Няма данни за пострадали хора или засегнати къщи в зоната на пожара.

На място са пожарникари от Панагюрище, Пазарджик, Белово, Септември, Пещера, Велинград, подпомогнати от екипи от Пловдив и Пирдоп. В гасенето участват лесничеи от горските стопанства в региона с високопроходими джипове, доброволци. За изграждане на просеки е изпратена тежка верижна машина от „Асарел Медет“. Осъществява се взаимодействие с кметовете и областната администрация.

Работата по локализиране на пожара продължава. Екипи на полицейското управление в Панагюрище оказват съдействие на гражданите. На място действията се ръководят от директорите на пожарната комисар Ангел Ангелов и на полицията старши комисар Петко Шотлеков. За да се получава обективна информация за фронта на пожара и огнищата, се използва дрон. 

Вчера с хеликоптер Ми-17 бе извършено разузнаване и пожарогасене от въздуха. След направени 19 захода и над 47 тона хвърлена вода, вертолетът се прибра в района на авиобазата. Водовземането се извършва от река Тополница, уточняват от военното министерство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков