Два района поемат 'топъл обяд' за нуждаещите се от Красно село

OFFNews Последна промяна на 26 март 2021 в 15:49 1110 1

Районите „Слатина“ и „Красна поляна“ поемат предоставянето на топъл обяд на нуждаещите се от „Красно село“, които останаха без подкрепа поради отказ на районното ръководство да отстрани несъответствията в проектното си предложение, като включи всички групи храни. 

Това съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.

На двете районни ръководства е осигурена възможност топъл обяд да получават с близо 50% повече жители на „Красно село“ спрямо броя на потребителите, подпомогнати по неодобрения проект. Това показват данните на Управляващия орган на Оперативната програма за храни, който вече е в процедура по анексиране на договорите.

Проектите по операция „Топъл обяд в условията на пандемия от COVID-19“ се финансират от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане в резултат от инициативата на Европейската комисия за преодоляване на последствията от кризата чрез механизма REACT-EU.

Одобрени са 215 проекта, чрез които над 60 000 нуждаещи получават всеки работен ден супа, основно ястие, хляб и поне веднъж в
седмицата десерт. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови