Кметът на Красно село: Пет човека сме взели 41 000 лв. за помощта на възрастни с ковид

OFFNews 24 февруари 2021 в 08:38 9564 0

Снимка БНТ

41 000 лв. са получили районният кмет на "Красно село" Росина Станиславова и нейният екип от още 4 човека по програма "Патронажна грижа" от май до декември, парите, които е взела лично Станиславова, са 7 620 лева над заплатата. 

Това стана ясно от думите на районния кмет по БНТ, след като вчера избухна скандал в комисията  по финанси към Столичния общински съвет, тъй като Станиславова отказа да отговори на председателя й Георги Георгиев как са разпрделени парите по европейския проект. Пред OFFNews тя обясни, че е получавала пари като ръководител на проекта - половин заплата над основната си. 

Ако финансовата комисия беше получила информация след 4 писма, нямаше да обикаляме тв студиата днес, заяви Георгиев по БНТ. 

Според Станиславова трябва да се разбере дали той е съставил компрометиращи документи с невярно съдържание срещу нея. Кметът на "Красно село" е от Демократична България, а Георгиев - съветник от ГЕРБ. Той й е изпратил получената жалба на Станиславова, според нея обаче документът е манипулация. 

Разходваните средства се контролират от наблюдаващия орган, заяви отново Станиславова днес. Имам право да питам как се разходват общинските пари, настоя Георгиев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews