ДПС: Нямаме общо с календарчето на Бербатов

OFFNews 15 май 2014 в 10:13 2914 1

От ДПС отрекоха да имат нещо общо с появилите се в Свиленград предизборни календарчета с образа на Димитър Бербатов и номера на партията в бюлетината.

Преди дни календарчета на ДПС с образа на Димитър Бербатов се разпространяват в Свиленград, а футболистът реагира светкавично в личната си страница във Фейсбук, като напълно отрече каквото и да било участие в предизборна кампания.

От ДПС отговориха с позиция по случая, няколко дни след като се разгоря скандалът. В нея се обяснява, че партията няма "нищо общо с тази безвкусна манипулация с името на г-н Димитър Бербатов".

Още преди 2 дни от местната структура на ДПС отрекоха да имат нещо общо с появилото се календарче. Те обясниха, че според тях това е била самоинициатива на човека от книжарницата, където се разпространяват календарчетата- вероятно бил доволен от тяхната политика и така решил да направи.

Публикуваме пълният текст на позиция на ДПС без редакторска намеса:

"Във връзка с разразилите се коментари и откровени спекулации относно авторството и принадлежността на календарче с лика на футболната легенда Бербатов, представено като агитационен материал на ДПС, сме длъжни да заявим, че Движението за права и свободи не само че няма нищо общо с тази безвкусна манипулация с името на г-н Димитър Бербатов, но смята това за провокация срещу ДПС и толерантния тон на предизборната кампания, който ние зададохме и следваме неизменно.

Разчитаме на компетентността и обективността на българските медии, както и на зрелостта на избирателите да отличават предизборната агитация с всички нейни компоненти и правила, регламентирани от Изборния кодекс от провокациите и спекулациите, маскирани като такава.

ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!