Докато търсят виновни шофьори: Гъст дим отново покри Тракия

Последна промяна на 07 юли 2017 в 07:12 6404 6

Сметището на Ихтиман вече цяла седмица продължава да създава проблеми на трафика по магистрала "Тракия". От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха тази сутрин, че поради намалена видимост в участъка от км 45 до км 47 в двете посоки на магистралата е въведено ограничение на скоростта от 50 км/ч.

От АПИ призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация.

Вчера пък стана ясно, че властите търсят виновни шофьори за инцидента на магистралата в понеделник. Според държавното обвинение неизвестен извършител, който по непредпазливост е нарушил правилата за движение по пътищата, е в основата и на два инцидента на магистралата в понеделник в двете посоки. 

Досъдебното производство е образувано по текст от Наказателния кодекс, който предвижда наказание за причиняване на катастрофа след употреба на алкохол или наркотични вещества, след което деецът е напуснал мястото на катастрофата.

Вече една седмица властите не предприемат мерки, за да потушат тлеещият огън на сметището в Ихтиман, което е в процес на рекултивация. Екоминистърът Нено Димов обяви пред БНР, че ако се докаже, че сметището има нещо общо с катастрофата, при която пострадаха 30 души, държавата ще ускори дейностите по рекултивиране на сметището. 

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15187

6

Стефан

12.07 2017 в 05:44

Гусин министъре, колега!
Връщаме се към образованието си. Сещаме се, че внезапното намаляване на скоростта на непрекъснат флуид в тръба, води до катастрофално поведение в района на блендата.
Вие там всичките ли сте лилита павлови, или какво? Кой ще отговаря за следващия салам от трупове?

66837

2

El Commandante

07.07 2017 в 08:05

Не знам за Тракия, но в новия си вид сайта на Оффнюз е толкова покрит с гъсти реклами и препратки към други статии, че е абсолютно нечитаем.

Това е известно още и като to shoot oneself in the foot.

Good job сдруги думи...

5021

1

aviatora

07.07 2017 в 07:54

Това правителство е сатаниско, манипулира и укрива истината от обществото! Мръсни герберски изчадия!!!